Copyright 2022 - Liszt Ferenc Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Az idei tanévben újra megrendezésre kerülhetett az őszi szünet előtt a Halloween buli.

A majd tíz éves hagyományra visszatekintő rendezvényt először az iskolánkban angolul tanuló diákok kezdeményezték. Ez az ünnepkör hozzá tartozik az angol nyelvű népek kultúrájához, hagyományaihoz, ezért indítottuk el ezt a szokást. Az ijesztő jelmezek felöltése itt is – mint más népek hagyományiban is – a rossz, a gonosz elűzésére szolgál. A Halloween- nel kapcsolatos további tudnivalókról az angol órán még további érdekességeket is megtudhattak a tanulók. Itt azt is megbeszéljük, hogy ez az ünnep nem helyettesíti a Magyarországon hagyományos Mindensztentek és Halottak Napjához kapcsolódó megemlékezéseket, szokásokat.

A bulin természetesen nem csak az angolul tanuló diákok vehettek részt, bárki eljöhetett a felső tagozatról és a beöltözés mellett kipróbálhatott néhány mókás ügyességi játékot, kvízt és találós kérdéseket, megbecsülhették egy igazi Halloween tök súlyát, valamint plakát versenyen és természetesen jelmez versenyen is indulhattak.

Az est fénypontja a tökkeresés volt, amikor a gyerekek elemlámpákkal felszerelve a sötét iskola udvaron elrejtett papír tököket kereshettek meg. Az izgatottan keresgélő körülbelül 60 résztvevő néhány percen belül megtalálta a majd 200 darab elrejtett képet.

A mellékelt fotók is bizonyítják, hogy milyen remek hangulatban telt ez a délután.

Köszönetet szeretnék mondani a szülőknek, akik segítettek a gyerekeknek az ötletes jelmezek elkészítésében, beszerzésében és a finomságokért, amiket a gyerekeknek küldtek, hogy minél jobban érezzék magukat a buliban.

Köszönetet szeretnék mondani azoknak a 8. osztályos tanulóknak is, akik az idei évben segítettek a játékok lebonyolításában.

2021 Halloween kollzs2021 Halloween kollzs 22021 Halloween kollzs 32021 Halloween kollzs 4